streda 1. apríla 2015

Fantastická čokoládová torta s mango zmrzlinou a malinami

Ahojte Dobrotkovia :-)
Tak dnes pridávam Fantastickú čokoládovú tortu... Cesto je bez múky, ktorú som nahradila orieškami, ale aby bola tak skvelá ako má byť, žiadne iné náhrady tam nie sú. Cesto je preto veľmi krehké a s mega okoládovou plnkou sa priam všetko rozplýva na jazyku. Pri podávaní som ju ešte doplnila o kopček sviežej zmrzlinky ( najlepšia je mango alebo pomarančová ) ... 
Tak čokoholici tešte sa :-)


Ideme na to...

Ne cesto potrebujeme:
6 žĺkov, 180 g práškový cukor, 1 kopcovitá lyžica holandské kakao, 180g vlašské oriešky, sneh z 8 bielkov
Krém:
4 vajcia, 200 g kryštálový cukor, 2 ks vanilkový cukor, 2 veľké lyžice holandské kakao, 200 g čokoláda ( ja dávam vždy s obsahom kakaa min. 70% ), 1,5 poctivé maslo 82% tuku! (375 g)
Čokoládová poleva:
70g cera, 100 g čokoláda s min. obsahom kakaa 70%, 

Takto sa to podarí...

Cesto: 
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme kakao, ktoré do žĺtkovej peny poriadne zamiešame. Potom pridáme pomleté vlašské oriešky a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 8 bielkov.
Cesto vylejeme na tortovú okrúhlu formu s priemerom 24 cm, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 stupňoch. Po upečení necháme cesto vychladnúť vo forme a až potom ho vyberáme z formy. Bude si pekne držať svoj tvar :-)
Krém:
V kastróliku si zamiešame vajcia s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom. Kastrólik dáme nad paru, pridáme polámanú čokoládu a spolu šľaháme na krásny hustý lesklý krém. Ja viem podľa toho, že je hotový, keď je všetko krásne lesklé a keď si trochu hmoty vezmem medzi prsty, tak sa mi medzi nimi robí niť :-) Hmotu necháme vychladnúť a vychladnutú zmiešame s vyšľahaným maslom.
Spájame:
Na tortový korpus rozotrieme čokoládový krém a necháme zachladiť v chladničke cca 30 min. Medzitým si pripravíme v kastróliku nad parou čoko polevu, kde rozpustíme ceru a čokoládu. Tortu vyberieme z chladničky a polejeme čoko polevou. 
Krájame na trojuholníčky, Podávame s kopčekom ovocnej zmrzliny (najlepšie sa hodí mango alebo pomarančová) a ozdobíme čerstvými malinami a lístkom mäty alebo medovky :-)

Prajem krásny mega čokoládový zážitok :-)
Vaša Ivka :-)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára